"E veche, au putrezit talpile... Cum arata, nu s-ar mai putea sa invete copiii in ea. A plouat in ea, s-a daramat acolo", a explicat administratorul scolii.

"S-a ajuns in aceasta situatie pentru ca domnul primar nu a avut grija de infrastructura sau nu au fost posibilitati. Cu trei ani in urma, o firma a refuzat sa faca lucrarile pentru ca balastierele s-au impotmolit, noi i-am recomandat sa-si faca mai intai drumurile", a sustinut Iordache Bostan, inspector scolar general Inspectoratul Scolar Vrancea.

Primarul sustine insa ca inspectorul scolar pune boii inaintea carului. Prioritatea primariei nu e sa-si faca drum, ci sa dea copiii din sat la scoala.

"Scolile care s-au facut in anii 50, 60, 70, nu erau autostrazi pana la acestea. L-am rugat pe domnul inspector general sa ne aduca materialele in fata primariei, ca eu sa le duc cu tractorasele, cu carutele", a spus Zamfirel Oprea, primarul localitatii Poiana Cristei.

Inspectorul recunoaste ca primarul i-a cerut ajutor de nenumarate ori si sustine ca acum doua saptamani a solicitat bani de la Ministerul Educatiei. Cele 50.000 de lei nu sunt insa suficiente pentru ridicarea unei scoli noi.