Concursul este deschis violonistilor - cetateni romani, cu varsta cuprinsa intre 25 de ani (impliniti la 1 septembrie 2007) si 35 de ani. Comisia de concurs va fi alcatuita din violonisti de prestigiu, personalitati ale vietii muzicale internationale, acelasi juriu fiind si cel de la Concursul International �George Enescu�, sectiunea vioara.

Candidatului castigator i se va incredinta vioara pe o perioada de cinci ani, in baza unui contract, care va fi incheiat in termen de 60 de zile de la data semnarii procesului-verbal de consemnare a rezultatului de catre membrii comisiei de concurs. Repertoriul va cuprinde lucrari din J. S. Bach: partitele si sonatele pentru vioara solo, N. Paganini: capricii pentru vioara solo, G. Enescu: sonatele a II-a si a III-a pentru vioara si pian, W. A. Mozart: concertele nr. 3, 4, 5, pentru vioara si orchestra, unul din concertele pentru vioara si orchestra de L. v. Beethoven, F. Mendelssohn Bartholdy, J. Brahms, P. I. Ceaikovski, J. Sibelius. Dosarul de inscriere al candidatilor va fi depus pana pe 20 august la sediul Artexim, din Calea Victoriei, nr. 155.

Lista lucrarilor propuse de candidat comisiei va fi de minimum doua lucrari din fiecare si va fi anuntata fie la inscriere, fie inaintea concursului cu o zi. Ordinea intrarii in concurs va fi stabilita prin tragere la sorti, iar acompaniamentul la pian va fi asigurat de candidat. Castigatorul este obligat sa respecte reglementarile legale referitoare la protejarea patrimoniului national si la exportul bunurilor culturale mobile. Vioara Stradivarius Elder 1702 este bun de patrimoniu, clasat in categoria tezaur si se supune regimului legal de protejare a patrimoniului cultural national mobil.