Intrecerile vor evoca competitiile de pe vremea dacilor, iar cele doua spectacole, unul de cascadorii ecvestre si altul folcloric, vor fi urmate de o proiectie in aer liber a filmului "Burebista".

Se spune ca in cetatea Craiva a fost inmormantat capul lui Decebal, dar si o parte a tezaurului dacic. Legenda povesteste ca in noaptea de Sanziene, acolo unde sunt ascunse in pamant comori, apar flacari deasupra.
Festivalul va incepe in aceasta dupa-amiaza cu un concert sustinut de Tapinarii, in imediata apropiere a Rugului lui Zamolxe, un urias foc de tabara amintind de focurile pe care le aprindeau dacii in cinstea zeilor.

Maine, in ziua de Sanziene, reprezentantii celor cinci cetati dacice participante - Cetatea de Balta, Cricau, Cugir, Ighiu si Sasciori - vor concura la Decatlonul dacic.
Cele zece probe alese sunt: sulitasul cetatii - aruncarea sulitei la distanta, bratul de fier - skanderberg, arcul viteazului - tir cu arcul, voinicul din cetate - aruncarea bolovanului, indemanare si curaj - cataratul pe catarg, luptatorul - concurs de tranta, rapid si puternic - ridicare si transport greutati, sa ne unim fortele - concurs de tras cu franghia, cel mai iute de picior - alergare cu mielul in spinare si marele dac - concurs de baut vin.