Jurnalul National: Dincolo de carte, cum te-ai descrie?

Belle de Nuit: Sunt o femeie pentru care iubirea nu e un scop in sine, ci un mod de a trai. Sunt voluptoasa si orgolioasa, provocatoare si, in acelasi timp, copilaroasa... si sunt foarte pofticioasa: vreau tot ce e mai bun pe lume, nu vreau surogate, nu vreau sa ma multumesc cu putin.

Fraza "Am renuntat la Patapievici si Liiceanu in favoarea lui Dolce si Gabanna..." nu trebuie citita ca o proba de materialism, ci ca o renuntare la ipocrizia din mine. Nu vreau sa inlocuiesc cartile cu sexul, pentru mine sexul este o carte permanent deschisa. Visez la ziua in care trupul meu va deveni o biblioteca. Suna pretentios?

Cum ti-a venit ideea acestui volum?

La un moment dat simteam ca nu mai pot tine in mine tot ceea ce mi se intampla. Aveam nevoie de o defulare, altfel innebuneam de tot. Prin scris, m-am eliberat de multi dintre demonii mei. Iar cand mi-a picat in mana "Belle de Jour" (n.r. - cartea "Aventurile unei prostituate de lux londoneze"), am stiut ca nu ma insel.

Cat te-ai inspirat din "Belle de Jour"? Daca nu ar fi existat varianta londoneza ai mai fi scris "Belle de Nuit"?

"Belle de Nuit" ar fi existat, probabil, si fara "Belle de Jour", dar cu siguranta nu ar mai fi fost la fel. "Belle de Jour" mi-a dat acea farama de curaj fara de care nebunia de a scrie despre tine, dincolo de conventii si de frustrari, nu ar fi posibila.

Daca "Belle de Nuit" va avea succes, poate ca va exista si o continuare... Ai aceasta intentie?

Initial nu m-am gandit la o continuare, dar cand am vazut cate reactii starneste cartea, am simtit ca mai am multe de explicat. Continuarea cartii va fi o spovedanie de care am nevoie, insa va fi si o declaratie de independenta: fata de societate si fata de fantasmele care nu-mi dau pace.

Poate ca dupa ce ai trimis romanul editurii, iar volumul a iesit pe piata, ti-ai dat seama ca ai uitat ceva. Sau poate ca acum iti pare rau ca ai introdus un anumit fragment...