Comandamentul Regional al Garzii de Vama si Finante din Sudul Ungariei a organizat conferinta pentru a explica atat jurnalistilor romani, cat si celor ungari unele reguli privind trecerea frontierei dintre cele doua state.

Comandantul regional Markus Andras a declarat ca verificarile vamesilor maghiari vizeaza evitarea introducerii in Ungaria a unor cantitati mari de produse ce se supun accizarii, printre care tigarile care sunt produsul cel mai confiscat la frontiera dintre Romania si Ungaria. Conform comandantului Garzii de Vama, la intrarea in Ungaria nu pot fi introduse mai mult de zece pachete de tigari sau zece litri de alcool, pentru care este nevoie de documente de provenienta, orice cantitati suplimentare urmand sa fie accizate.

Raspunzand unor intrebari ale jurnalistilor romani privind confiscarea de alimente la intrarea in Ungaria, Markus Andras a spus ca a aflat cu surprindere din presa romaneasca despre acuzatiile turistilor. Reprezentantul vamesilor ungari a spus ca nu exista aceste practici si ca romanii pot sa aiba la ei alimente pe care sa le duca in Ungaria, inclusiv sarmale si produse de origine animala, dar numai in cantitati mici, destinate propriului consum.