Daca din punctul de vedere al celebritatii a fi persoana publica este un lucru bun, in plan psihologic si social, faima nu este intotdeauna benefica. Uneori, celebritatea pune in fata oamenilor adevarate provocari si depasirea lor cu succes aduce satisfactie si intretine moralul individului.

In cea mai mare parte insa, celebritatea este un factor generator de stres si o sursa de conflicte intre oameni. "Sa fii celebru nu este deloc usor. Reactia la stresul si agitatia de care esti inconjurat zi de zi poate deveni extrem de periculoasa pentru organismul uman. Stresul este foarte cunoscut omului contemporan si reprezinta un sindrom general de adaptare la mediul in care traim, mediu perceput cel mai adesea ca fiind agresiv", declara Viorel Ciucu, medic psiholog.

Media imbolnavesc vedetele

El il da ca exemplu pe cintaretul Robbie Williams, care a fost internat, in toamna lui 2006, la o clinica din Londra, acesta suferind de stres si oboseala cronica. Cele mai frecvente boli cu care se intilnesc persoanele publice sint depresiile sau insomniile, sustin medicii psihologi. "Starile depresive apar din motive cum ar fi scandalurile puternic mediatizate sau senzatia ca nu se ridica la asteptarile fanilor", explica Viorel Ciucu.