Ceea ce romanii au simtit pe pielea lor a trecut granitele. Emotie pura, intr-un ritm alert. "Don Quijote", un spectacol marca Dan Puric, a fost prezentat in sase capitale din Europa, pentru a celebra intrarea Romaniei in UE. O demonstratie totala de forta culturala. O piesa care i-a facut pe straini sa realizeze ca au mult de recuperat cand vine vorba de teatru la nivel superior.

Regizorul Dan Puric s-a intors din primul turneu international cu "Don Quijote" inarmat cu un filmulet in care a prins toate reactiile occidentalilor. Oameni care au reactionat diferit la scene de teatru dinamic, nonverbal. Limbajul dansului si al gestului le-a adus aminte de prezent si de istorie. Dar reactia comuna a spectatorilor din mai multe tari europene s-a tradus prin aplauze in picioare si fluieraturi extaziate. Turneul a inclus orasele Berlin, Londra, Bruxelles, Madrid, Paris, Viena si Alcala de Henares, fiind organizat de Ministerul Afacerilor Externe. Un spectacol de care publicul roman a fost privat in ultima perioada, dar care va putea fi revazut in ianuarie la Teatrul National din Bucuresti.
"Don Quijote", dedicat "Bibanului"

Spectacolul a carui premiera a avut loc in 2005, la implinirea a 400 de ani de la publicarea primei parti a capodoperei lui Cervantes, il prezinta pe Dan Puric in tripla ipostaza: regizor, scenarist si interpret al rolului principal. Rolul Dulcineea este interpretat de Ileana Olteanu, Sancho Panza - de Constantin Dinulescu, in timp ce costumele intregii trupe, care numara peste 20 de oameni, sunt create de Doina Levintza. "Am dedicat acest spectacol profesorului meu Dem Radulescu", a spus Dan Puric.