O vasluianca de 32 de ani a acceptat voluntar sa ramina insarcinata cu un barbat infectat cu HIV, in speranta ca pruncul care va veni pe lume ii va dubla veniturile si in felul acesta va scapa de saracie. Potrivit Rompres, Doina L. l-a cunoscut in urma cu un an pe Ion P., de 35 de ani. Desi a stiut ca acesta este infectat cu HIV, femeia i-a facut mutatie in garsoniera in care locuia impreuna cu cele doua fiice ale sale, de 9 si de 14 ani. Traind din ajutorul social si alocatia celor doua fete, femeia a aflat ca o boala cum este cea provocata de HIV aduce persoanei infectate o sumedenie de facilitati.

"Dupa ce a ramas insarcinata, Doina a spus ca il iubeste si nu-i pasa daca s-a imbolnavit sau nu. A ramas constient insarcinata, pentru ca isi doreste un copil. Adevarul este insa altul. Nu vrea sa scape printre degete avantajele materiale care le sint oferite persoanelor infectate cu HIV", a precizat o cunostinta a celor doua persoane infectate cu HIV.

Se pare ca Doina nu este prima femeie infectata de Ion P. Inainte de a veni la Vaslui, acesta a trait in concubinaj cu o tinara din Husi, care a fost imbolnavita la rindul ei. Ion P. este declarat persoana cu handicap de gradul I, fiind diagnosticat nu numai cu infectie HIV, ci si cu schizofrenie afectiva grava.