Filmul "Tzameti/ 13 Negru", al regizorului gruzin Gela Babluani, a castigat sambata premiul "European Discovery" in cadrul Premiilor Academiei Europene de Film, dupa ce a primit prestigiosul Leu al Viitorului la Festivalul de Film de la Venetia in 2005 si Marele Premiu al Juriului la Sundance 2006. Ca urmare a acestui succes, in prezent, filmul e distribuit in 47 de tari.

Acesta a fost si unul dintre filmele Festivalului International de Film Transilvania. Pelicula, coproductie franceza, este filmata alb-negru, cu o imagine foarte buna, pentru care a si obtinut un premiu. Cu un rol principal interpretat de George Babluani, fratele regizorului, surprinzator de bun si cu o poveste stranie care se incheaga foarte bine mai ales in a doua jumatate a filmului, "Tzameti" a obtinut si Premiul Criticii Internationale - FIPRESCI.

Personajul principal al filmului este Sebastian, un tanar de 22 de ani, care lucreaza ca tamplar la acoperisul unui drogat dubios si gaseste o scrisoare foarte importanta. Cum clientul a decedat de supradoza in cada, tamplarul urmeaza instructiunile din scrisoare si ajunge numarul 13. Tricoul cu numarul 13, mai exact. Este ultimul din cercul celor care joaca ruleta ruseasca, spre deliciul si agonia unui grup misterios de pariori.