Vorbind despre acest film, regizoarea debutanta, scenarista, la fel si actrita din rolul principal, Miranda July, mentiona: "Acesti oameni care aleg cai indirecte, uneori chinuite, unii spre ceilalti, pentru ca nu sint siguri ca exista cineva care asteapta la capatul drumului, al e-mailului, al semnalului, al zilei care urmeaza noptii de fantezie". Ceea ce demonstreaza ca, in cazul peliculei "Eu, tu si toti cei pe care ii stim", intentiile autoarei corespund suta la suta cu produsul final.

Suflete pierdute

Cum sugereaza si titlul, filmul este axat pe o comunitate. Firele care leaga membrii ei, pierduti emotional si tinjind dupa caldura umana, amintesc de "Crash - Povesti din L.A." prin mecanismul coincidentei. Protagonistii, Christine (Miranda July) si Richard Swersey (John Hawkes) exhiba o sensibilitate maladiva, in paralel cu o fantezie debordanta, dar sint departe de a reprezenta idealul de succes al cuiva. Ea isi cistiga existenta transportind batrinii de la un azil cu masina, el este vinzator de pantofi divortat, impartind cu "fosta" custodia celor doi fii. Acestia tin in miini vortexul narativ al peliculei.

Cel mare este sicanat de doua colege de scoala, care antameaza un duel verbal obscen cu un coleg de-al lui Richard, iar mezinul petrece mult timp vorbind murdar cu o necunoscuta pe Internet. In comparatie cu adultii, copiii par mult mai puternici, mai efici-enti, pe scurt, mai capabili sa isi ia soarta in miini.