Istoria Sibiului este, deocamdata, disponibila doar pentru romani si germani. Cu cinci luni inainte ca orasul sa devina Capitala Culturala Europeana, turistii straini nevorbitori de romana sau germana nu pot gasi in librarii o carte care sa spuna povestea orasului, precizeaza Mediafax.

Un ghid de calatorie, in limbile engleza si franceza, de genul celor editate de Lonely Planet, Routard, Bonechi sau DK, care sa detalieze locurile de vizitat, obiectivele turistice, lista hotelurilor si restaurantelor convenabile si sa furnizeze cateva informatii legate de mijloacele de transport, bacsisul aferent fiecarui local si spatii de distractie si relaxare este necesar pentru o Capitala cu pretentii.

Monografia viitoarei Capitale Europene nu exista, deocamdata fiind disponibile, fragmentar, legendele orasului, cateva albume si traseele turistice cele mai importante, explica sursa mentionata, incercand sa atraga atentia asupra necesitatii aparitiei unei monografii complete a orasului, care va fi promovat sub numele "oras al culturii, oras al culturilor". Cu atat mai trist cu cat, anul viitor, potrivit estimarilor Ministerului Culturii si Cultelor, numarul turistilor atrasi de suita manifestarilor anuntate a se desfasura in cadrul programului "Sibiu - Capitala Culturala Eurupeana 2007" se ridica la circa un milion.