Cateva sute de copaci din zona Prisaca Dornei si Codrii Neamtului, cunoscuta si sub numele de parcul cainilor, din Sectorul 3 al Capitalei, vor fi taiati pentru ca proprietarii sa-si construiasca vile de lux. Acest lucru nu era posibil daca in ultima sedinta consilierii generali nu aprobau planurile urbanistice zonale.

Totul a inceput in anul 2001, cand s-a luat in calcul ridicarea in zona a unor blocuri ANL. Acestea urmau sa fie construite pe 20.000 de metri patrati adiacenti parcului. Suprafata a fost trecuta de Consiliul General al Bucurestiului din domeniul privat al municipalitatii in administrarea Consiliului Local al Sectorului 3. Mai trebuia ca terenul respectiv sa fie prins in Planul Urbanistic General ca zona construibila. Ceea ce s-a si facut. Dar, dintr-un exces de zel care bate la ochi, nu doar 20.000 de metri patrati au fost declarati disponibili pentru a se construi, ci o suprafata de trei ori mai mare, care includea toata zona verde.

INTERESE

Proiectul era batut in cuie, printr-o hotarare de guvern era precizat clar ca Sectorul 3 se va alege cu "locuinte pentru tineret" pe un teren de doua hectare din Aleea Codrii Neamtului (care delimiteaza Parcul Prisaca Dornei).

Locuintele nu s-au mai facut insa niciodata. In iulie 2002, tot prin hotarare de guvern, terenul din Aleea Codrii Neamtului e scos de pe lista cu amplasamente de blocuri ANL. La putin timp dupa publicarea hotararii in Monitorul Oficial, Primaria Capitalei, condusa la vremea respectiva de Traian Basescu, retrocedeaza tot parcul. Astfel, cei 72.000 de metri patrati au fost parcelati si revanduti de mai multe ori. Pretul a crescut pe masura, ajungand la 300-400 de euro. Acum sunt 116 proprietari, care, fara a avea toate aprobarile, au inceput sa-si traseze strazile si viitoarele resedinte.