"Am un scenariu de care nu sunt tocmai multumit si vreau sa il modific", a afirmat cel mai titrat regizor roman de film din ultimii 16 ani, care a devenit celebru dupa lansarea peliculei "Moartea domnului Lazarescu", premiata la Cannes.

Atat "Moartea domnului Lazarescu", cat si "Hrana pentru pestii mici" fac parte dintr-o serie de sase lungmetraje intitulata "Povesti de la marginea Bucurestiului", serie la care Puiu nu stie cat timp va lucra.

"Toate o sa ma reprezinte, va fi pachetul de filme care o sa ma defineasca, daca sansa ma va ajuta", a marturisit Cristi Puiu, adaugand ca nu stie daca va realiza mai mult de sase filme de lungmetraj, pentru ca nu intentioneaza acest lucru.

El a aratat ca isi doreste foarte mult sa se intoarca la pictura cand va avea 70 de ani. "Pana atunci am sa fac filme", a spus Cristi Puiu.

"Hrana pentru pestii mici" a obtinut finantare la sesiunea de concurs din 2005 de la Centrul National al Cinematografiei (CNC) - 900.000 lei vechi - aproximativ 45% din bugetul estimativ).
Producatorul Alex Munteanu a declarat ca noua pelicula va fi produsa tot de "Mandragora Productions" si ca filmarile vor incepe la toamna (sfarsitul lunii octombrie - inceputul lunii noiembrie). Deocamdata se cauta bani, se cauta co-producatori. Nu este definitivata nici distributia.