Dusuri caldute - incepeti si terminati ziua cu un dus caldut care va va revigora mai repede decat un dus cu apa rece care va pune sangele in circulatie iar, in scurt timp, veti transpira mai abundant.

Reduceti efortul fizic - evitati plimbarile lungi si activitatea fizica (sport, gradinarit etc.) in timpul orelor 12-16 ale zilei. Faceti gimnatica doar dimineata sau seara.

Imbracati haine comode - usoare, din bumbac sau in, de culoare deschisa. Evitati hainele, lenjeria si incaltamintea stramta si lasati aerul sa circule. Protejati-va capul, fata si parul cu ajutorul unei palarii.

Inchideti ferestrele camerei si trageti draperiile atat timp cat tempe-ratura exterioara este mai mare decat cea din interior. Deschideti-le noaptea.

Bauturi - evitati alcoolul si beti cel putin 2 litri de apa sau de sucuri na-turale de fructe pe parcursul zilei. Un ceai fierbinte va racoreste mai mult decat un ice-tea. Trebuie sa aveti tot timpul o sticluta de apa in geanta.

Mancarea - evitati grasimile, mancati cat mai usor si consumati cat mai multe fructe si legume.

Palmele transpirate - in zilele calduroase, pulverizati-va palmele cu un spray antitranspirant pentru inchiderea porilor.

Fata transpirata si nasul lucios se curata cu servetele absorbante, care inlatura grasimea si transpiratia, mentinand tenul mat.

Dus pentru fata - nu evitati spray-ul care pulverizeaza apa minerala. Oricand va puteti improspata si racori tenul, cu conditia sa il tineti la frigider.

Comprese pentru ochi - daca va inteapa sau va ard ochii, aplicati-va pe pleoape pliculete caldute de musetel pentru 10 minute.

Inmuiati doua prosoape in apa rece si stoarceti-le bine. Puneti unul pe ceafa, iar celalalt pe frunte. Relaxare garantata.

Picioarele sus - talpile incinse si picioarele obosite trebuie masate bine ca sangele sa poata circula. Trebuie sa stati cat mai mult cu picioarele ridicate, pe un scaun sau chiar pe birou.

Sosete la frigider - daca sunt din bumbac, le puteti pune la frigider pentru a scapa de picioarele incinse.

Masaje: tineti bratele si picioarele sub jetul de apa rece pentru reglarea pulsului. Va puteti masa obrazul cu gheata, iar apoi cu o crema hidratanta.

Nu evitati un drum la piscina - va racoreste si va improspateaza. Ca si la mare, trebuie sa va retrageti la umbra.

Machiajul - evitati rimelul sau folositi mascara si farduri pentru pleoape rezistente la apa.

Folositi pudra pentru corp care absoarbe umezeala. Racoreste si dezodorizeaza.

Masca de fructe - dupa expunerea la soare, mastile de fructe (banane, kiwi) regenereaza pielea, calmeaza iritatiile si hidrateaza tenul.

Folositi evantaiul pe strada, in autobuz, la birou. Asta in cazul in care nu aveti aer conditionat.

Evitati aglomeratiile, incaperile neaerisite, cozile de la administratiile financiare si de la farmaciile care dau medicamente compensate.