Judetele afectate vor fi Alba, Arges, Arad, Bacau, Bistrita Nasaud, Bihor, Brasov, Bucuresti, Buzau, Caras Severin, Cluj, Covasna, Dambovita, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ilfov, Maramures, Mehedinti, Mures, Neamt, Olt, Prahova, Satu Mare, Salaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timis, Valcea si Vrancea.

Ploile vor avea si caracter torential, iar cantitatile de apa vor depasi 30 - 40 l/mp. In unele zone se estimeaza ca precipitatiile vor ajunge insa la 70-80 de litri pe mp. La inceput de vara, si frigul ridica probleme. In judetul Harghita, noaptea trecuta mercurul termometrelor a coborat la minus un grad Celsius.

Avertizarea hidrologica se mentine
Ministerul Mediului a anuntat ca avertizarile hidrologice pentru cele 33 de judete sunt in continuare valabile. Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) a emis, in data de 01.06.2006, o avertizare hidrologica ce vizeaza scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie si cresteri de debite si niveluri pe rauri cu depasiri ale COTELOR DE APARARE. Bazinele hidrografice afectate: Viseu, Iza, Tur, Somes, Crasna, Barcau, Crisuri, Mures si afluentii sai, Timis, Bega, Barzava, Caras, Nera, Cerna, Jiu, Olt si afluentii sai, Arges, Ialomita.

Prognoza hidrologica prevede pentru intervalul sus mentionat posibilitatea producerii de scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, cu efect de inundatii locale si cresteri semnificative de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele sus mentionate cu posibile depasiri ale cotelor de aparare.

Debitele raurilor, in crestere
Debitele vor fi in crestere datorita precipitatiilor in curs, celor prevazute si propagarii, exceptand raurile din Dobrogea care vor fi stationare.

Cresteri mai importante de debite se vor inregistra pe raurile mici si cursurile superioare si mijlocii ale raurilor din bazinele hidrografice: Timis, Nera, Cerna, Caras, Jiu, Olt, Crasna, Barcau, Crisuri si Aries unde frecvent vor fi depasite cotele de aparare.

Debitul Dunarii la intrarea in tara (sectiunea Bazias) a fost stationar (7.400 mc/s), situandu-se peste media multianuala a lunii iunie (6.450 mc/s). Pe tot sectorul aval Portile de Fier debitele au fost in scadere.
In judetul Calarasi se supravegheaza in permanenta digurile.

Reteaua de canale de desecare si statiile de pompare pentru evacuarea apelor in exces din incintele indiguite sunt in functiune. In judetul Constanta, la dig Cochirleni s-a efectuat o bresa la capatul digului (langa sosea) prin care se scurge apa din incinta are inaltimea de 50-60 cm). In judetul Galati se mentine starea de supraveghere continua a lucrarilor de indiguire exploatate in faze de aparare.