Dupa valul mediatic produs de cazul mamei-record, principalii protagonisti au decis sa intre in "silenzio stampa". Printre semnele de intrebare ridicate de acest caz se numara si aspectul financiar al fertilizarii artificiale, care presupune un efort financiar de aproximativ 5.000 de euro. Astfel, nu se stie daca Adriana Iliescu si-a permis o asemenea cheltuiala din buzunarul propriu sau interventia a fost gratuita, in conditiile in care Casa Nationala de Asigurari de Sanatate suporta doar costurile spitalizarii si nu pe cele ale interventiei propriu-zise.

Bogdan Marinescu, medicul care s-a ocupat de Adriana Iliescu, considera ca a raspuns la toate intrebarile legate de acest subiect si nici o alta precizare nu-si mai are rostul. O atitudine asemanatoare a adoptat si lauza de 67 de ani, care sustine ca este timpul sa-si vada de ea si de copil si sa nu mai dea nici un interviu pentru urmatoarele doua-trei saptamani, potrivit unor surse din Maternitatea Giulesti.

Pe de alta parte, Colegiul Medicilor din Romania cerut filialelor din Bucuresti si Timisoara sa cerceteze imprejurarile inseminarii artificiale a celei mai varstnice mame din lume. Astfel, atat medicul Bogdan Marinescu, cat si Ioan Munteanu, seful Clinicii de Obstetrica-Ginecologie "Bega" din Timisoara, cel care a facut prima inseminare artificiala a Adrianei Iliescu, vor fi cercetati in acest sens. "Ancheta este in plina desfasurare, iar dupa ce Adriana Iliescu se va simti mai bine, vom avea mai multe informatii in legatura cu aceste probleme", ne-a declarat Gabriela Rizea, de la biroul de presa al Colegiului Medicilor din Bucuresti.