Daca esti elev de liceu acum ai si tu sansa sa participi la o tabara de cercetasi.

Ministerul Apararii Nationale a lansat in urma cu cateva zile, pe site-ul institutiei, concursul national de selectie a elevilor de liceu din clasele IX-XI pentru participarea la a treia editie a "Taberei de vara pentru cercetasi". Aceasta se va desfasura in perioada 19 - 27 august 2006, la Academia Fortelor Aeriene "Henri Coanda" din Brasov.

Desfasurata sub deviza "Fii cel mai bun! Fii la inaltime!", tabara are ca obiective dezvoltarea si valorificarea calitatilor fizice si morale ale tinerilor participanti, a spiritului de competitie si de echipa.

Concursul de selectie se desfasoara on-line si cuprinde doua etape pentru testarea cunostintelor elevilor despre Armata Romaniei si NATO. In prima etapa (pana pe 30 aprilie 2006), echipe constituite din cate doi liceeni vor completa un formular de inregistrare si vor raspunde la 15 intrebari tip grila.

Echipele care au raspuns corect la cel putin zece intrebari se califica pentru a doua etapa (1 mai - 4 iunie 2006), pe parcursul careia se vor da raspunsuri la un nou set de intrebari.