Majoritatea persoanelor din mediul urban cu varste cuprinse intre 18 si 55 de ani declara ca vor sa cumpere produse alimentare cat mai naturale. Aceasta este concluzia unei cercetari efectuate de firma Mercury Research. Studiul arata ca romanii din mediul urban sunt atenti la produsele alimentare pe care le cumpara, orientandu-se mai mult catre cele naturale, fara adaosuri si cu proprietati nutritive ridicate.

De asemenea, acestia sunt constienti ca alimentatia are un rol important pentru sanatate si sunt dispusi sa schimbe sau sa renunte la anumite obiceiuri alimentare, informeaza Mediafax.

Din cercetare reiese ca romanii au un regim alimentar diversificat. Astfel, majoritatea celor chestionati consuma cel putin o data pe saptamana fructe si legume (97%), produse lactate (96%), carne (95%), fainoase (82%), sau peste (66%). Produsele semipreparate sau conservele cumparate intrunesc putin peste un sfert din preferinte. Cand cumpara fructe si legume, orasenii doresc, in proportie de 88%, ca acestea sa fie naturale si fara ingrasaminte chimice, dar aproape la fel de important este ca acestea sa fie de provenienta autohtona (72%). Pe de alta parte, aproape jumatate din cei intervievati si-au schimbat regimul alimentar in ultimul an. O sanatate mai buna a fost principalul motiv care a dus la schimbari in dieta pentru 90% dintre acestia, iar aproape jumatate (45%) au argumentat si ratiunile estetice. Modificarile au constat atat intr-un consum mai ridicat al anumitor produse, cat si o atentie sporita fata de adaosurile si proprietatile nutritive ale alimentelor.