O portie zilnica de ciocolata amaruie ar putea ajuta la evitarea bolilor de inima, potrivit unui studiu realizat de o echipa de cercetatori elvetieni. Acestia sustin ca antioxidantii din ciocolata ar putea preveni ingustarea si rigidizarea arterelor. Echipa de oameni de stiinta a ajuns la aceasta concluzie dupa ce a facut teste pe un grup de 20 de fumatori fara probleme de sanatate. Testele au aratat ca ciocolata negra imbunatateste fluxul sanguin. Consumul de ciocolata alba nu a produs efecte similare. Cercetatorii sustin ca ciocolata amaruie contine mai multi antioxidanti decat vinul rosu sau ceaiul verde.
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ciocolata amara previne bolile de inima.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ciocolata amara previne bolile de inima.