Potrivit MEDIAFAX, seful Departamentului Ordine si Siguranta Publica, secretarul de stat Anghel Andreescu, a anuntat, intr-o conferinta de presa, ca s-au declansat verificari care privesc climatul organizational la Politia Romana, Politia de Frontiera, Jandarmerie si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta.

Andreescu a precizat ca pentru aceste verificari au fost detasati toti psihologii ministerului si peste o suta de sociologi din cadrul institutiei.

Referitor la scandalurile din ultima vreme, Anghel Andreescu a spus ca exista indicii ca ar fi probleme si la Centrul Chinologic de la Sibiu.

Totodata, Andreescu a mentionat ca un sef serviciu de la Scoala de subofiteri de la Slatina, Gheorghe Junoiu, acuzat de o fosta subalterna ca o hartuia sexual pe vremea cand aceasta lucra la blocul alimentar, a fost mutat la o alta unitate pana la finalizarea cercetarilor.

Secretarul der stat din MAI a mentionat ca anchetele de la IPJ Olt si Ilfov continua si, in functie de rezultate, vor fi dispuse masuri in consecinta.