"Bacalaureatul nu se va schimba pentru vara acestui an. Tot ceea ce a fost anul trecut, de la structura examenului, la modul in care s-a desfasurat, la camerele de supraveghere, totul va fi acolo. Daca vorbim despre bacalaureatul profesionat, acesta este un subiect care ar urma sa fie clarificat de o lege, un act normativ, care se afla in Parlament. Ministerul asteapta sa afle decizia Parlamentului, care, insa, nu va modifica examenul", a declarat Pricopie, potrivit realitatea.net.

De asemenea, ministrul Educatiei a afirmat ca ideea clasei pregatitoare este buna, dar a avut de suferit la partea de implementare.

"Ideea de la care s-a plecat este una buna. Conceptul este sa avem copiii cat mai repede in scoli, adica invatamantul obligatoriu sa inceapa la o varsta frageda. Implementarea propriu zisa, sunt unele locuri in care a mers bine si altele in care au fost probleme. Rolul ministerului este sa verifice ce s-a intamplat si sa ofere solutii [...] Nu luam in calcul sa schimbam legea, nu exista aceasta varianta. Continuam initiativa doamnei Andronescu de a vedea ce nu a mers bine si sa stabilim procedurile pentru anul scolar urmator. Dar conceptul de clasa pregatitoare ramane", a spus Pricopie, conform realitatea.net.

"Cred ca pe de o parte s-a discutat destul de mult politic. Pe de alta parte, din partea ministerului s-a comunicat destul de putin. Atunci cand faci schimbari de sistem, in care sunt implicate sute de mii de persoane trebuie sa ai mesaje foarte clare si sa nu introduci confuzia. Sper ca in 2013 sa fie mai bine organizate lucrurile. Sa nu uitam ca este primul an in care s-a organizat asta. Intotdeauna pot fi probleme de inceput", a mai adaugat noul ministru al Educatiei.