"Actiunile la nivelul Uniunii Europene ar trebui sa aiba in vedere posibilitatea acordarii de sprijin financiar regiunilor si activitatilor afectate de seceta, ca si efect a schimbarilor climatice, poate chiar din Fondul European de Solidaritate", a spus Plumb, citata intr-un comunicat remis MEDIAFAX de Ministerul Mediului si Padurilor (MMP).

Ponta: Romania, tara cea mai afectata de seceta din Europa

Declaratia a fost facuta in contextul discutiilor referitoare la seceta din ultima perioada, care a afectat multe state europene, inclusiv Romania.

La aceeasi intrevedere de la Bruxelles, ministrul Mediului si-a exprimat, inca o data, sustinerea pentru aplicarea masurilor necesare pentru reducerea efectelor generate de schimbarile climatice la nivelul Uniunii Europene si a reiterat faptul ca, la nivel national, s-a finalizat componenta de adaptare din cadrul Strategiei pentru Schimbari Climatice pentru perioada 2013-2020.

Luni, tot la Bruxelles, Rovana Plumb a discutat cu comisarul european pentru agricultura, Dacian Ciolos, subiectul principal abordat fiind seceta care a afectat Romania si efectele acesteia asupra mediului si a agriculturii.

Ministrul Mediului a subliniat, si cu acest prilej, faptul ca seceta este o preocupare centrala la nivel guvernamental si trebuie sa devina o prioritate si la nivel comunitar.