Desi magistratii CC s-au dovedit incapabili de a determina validitatea referendumului, cel putin au cazut de acord ca nu au existat probleme de procedura.

Curtea Constitutionala a respins, cu unanimitate de voturi, ca neintemeiate, contestatiile referitoare la respectarea procedurii pentru organizarea si desfasurarea referendumului national din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea presedintelui Romaniei, relateaza MEDIAFAX.

Joi, Plenul Curtii Constitutionale s-a intrunit pentru a solutiona sesizarile cu privire la respectarea procedurii pentru organizarea si desfasurarea referendumului national din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea presedintelui Romaniei, Traian Basescu, formulate de Liga Internationala a Romanilor, de Partidul Social Democrat si Partidul National Liberal, de presedintele Camerei Deputatilor si presedintele interimar al Senatului, de Gheorghe Hogea si de Organizatia pentru Apararea Drepturilor Omului.

In urma deliberarilor, Curtea a respins, cu unanimitate de voturi, ca neintemeiate, contestatiile acestora. Hotararea este definitiva si general obligatorie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.