"In cateva zile va fi gata si vom da drumul circulatiei. Si eu imi doresc, la fel ca si cetatenii de aici, si imi pare rau ca a mai durat ceva timp, insa pasajul nu a fost amanat pentru ca a vrut Oprescu. Dupa patru luni de iarna era o nebunie sa dam drumul fara a finaliza toate lucrarile", a spus primarul general al Capitalei, fara a preciza daca aceste cateva zile se vor implini in cursul saptamanii.

Potrivit lui Oprescu, 48.000 de masini vor tranzita zilnic acest pod pentru a iesi din Soseaua Pipera si pentru a se intoarce in Bucuresti, eliberand astfel circulatia pe Bulevardul Barbu Vacarescu si Calea Floreasca.

Totodata, primarul general a precizat ca au fost facute testele de incarcare, astfel incat podul sa poata fi folosit inca de la inceputul redarii in circulatie, relateaza MEDIAFAX.

El a precizat ca durata lucrarilor a fost de un an si jumatate, termenul initial de finalizare a fost luna octombrie 2011, costul total al lucrarilor fiind de 140 de milioane de lei. Circulatia pe locala nord-estica a pasajului Pipera din Bucuresti, intre strada Barbu Vacarescu si inceputul rampei estice a pasajului, este inchisa incepand de sambata si pana miercuri, 25 aprilie.