Politistii Sectiei 1 Politie din Bucuresti fac cercetari cu privire la comiterea infractiunii de fals in declaratie in cazul parintilor, a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Alexandru Niculae, citat de MEDIAFAX.

Inscrierea copiilor la clasa pregatitoare si in clasa I i-a determinat pe multi parinti sa-si schimbe formal domiciliile pentru ca micutii sa fie acceptati la scolile dorite de familie. Concret, parinti si-au schimbat domiciliul pe strazi arondate scolilor unde vroiau sa-si inscrie copiii.

Situatia Colegiului german Goethe este mai speciala, deoarece foarte multi parinti s-au declarat de etnie germana numai ca sa-si poata inscrie copiii in aceasta unitate.

Parintii cu dosarele respinse au facut plangere impotriva celor care au sustinut ca sunt de etnie germana.

Politistii Sectiei 1 vor verifica fiecare act depus de catre parintii, insa ancheta va urmari sa stabileasca si daca a existat toleranta din partea scolii germane pentru astfel de infractiuni. Daca acesta se dovedeste a fi cazul, sanctiunile pentru conducerea scolii vor fi stabilite de o comisie a Ministerului Educatiei.

www_server_root = 'http://worker.contentchannel.ro/player';if(typeof flowplayer == 'undefined') { document.write(''); document.write('');}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split('.');var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + "." + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape("%3Cscript src='http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/318dc0cf8d29e341f7a9008a1c75c063/"+ cHannel_domain +"' type='text/javascript'%3E%3C/script%3E"));