Asociatia a colaborat cu Universitatea Brasov pentru a depista mezelurile care contin mai mult de sase aditivi, relateaza evz.ro. Criteriul care a stat la baza acestei cercetari a fost dat de informatiile de pe eticheta.
"Au fost studiate etichetele a 61 de mezeluri si s-au constatat urmatoarele: peste 50% din sortimentele de mezel care se gasesc pe piata romaneasca, contin minim 6 E-uri. Mai mult, trei dintre produsele a caror eticheta a fost studiata, contin 10 E-uri, iar unul dintre produse, chiar 14 E-uri! Nu a exista produs studiat, care sa nu contina niciun E", au precizat reprezentanti ANPCPPS.
Topul celor mai nocive mezeluri:
Salam de sunca Taranesc (Biharia) - 14 E-uri;
Salam Pikant (Cris Tim) - 10 E-uri;
Salam de porc (Cris Tim) - 10 E-uri;
Salam Italian (Cris Tim) - 10 E-uri;
Salami Duo - salam in cascaval, salam nature (Zimbo) - 9 E-uri;
Salam de casa Extra (Aldis) - 9 E-uri;
Salam de vara (Cris Tim) - 9 E-uri;
Salam CARO Sandwich (Caroli) - 9 E-uri;
Salam de sunca taranesc (Aldis) - 9 E-uri.
Citeste si: [VIDEO] Expertii recomanda: Doar 10 grame de mezeluri pe zi!
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Cele mai nocive mezeluri: Contin pana la 14 aditivi alimentari.