Din 576 de mostre recoltate in perioada 2007-2011, 242 nu respectau cel putin un parametru de calitate. Asta inseamna un procent de 42% de carne care se fla pe piata, fara a se conforma standardelor regulamentare, relateaza evz.ro.
"In perioada 2007-2011, ANPC a desfasurat la nivel national un numar de sase actiuni tematice de control privind calitatea, etichetarea si modul de comercializare a produselor din carne. Au fost verificati un numar de circa 3.600 operatori economici, constatandu-se incalcari ale prevederilor legale din domeniul protectiei consumatorilor la peste 80% dintre acestia", a aratat Corina Neculcea, consilierul personal al presedintelui ANPC.
Neregularitati:
- neincadrarea in proportia minima de proteine, in proportia maxima de grasime, in proportia maxima de umiditate;
- depasirea proportiei maxime impuse de 4% la parametrul amidon;
- prezenta amidonului in compozitia unor sortimente unde nu este permisa utilizarea acestui ingredient (ex. salam de vara etc.).
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Nereguli gasite la 80% dintre producatorii din industria carnii.