Comisia juridica a Camerei Deputatilor a decis modificarea Codului Penal, pentru ca infractiunile de omor sa nu fie prescrise.

Prescriptia se refera la perioada de timp in care un infractor poate fi judecat pentru fapta comisa, daca este prins. Ea se calculeaza in functie de gravitatea pedepsei aferente faptei.

De exemplu, perioada de prescriptie este de 15 ani, cand legea prevede pentru infractiunea savarsita pedeapsa detentiei pe viata sau pedeapsa inchisorii mai mare de 20 de ani, potrivit Codului Penal. Potrivit presedintelui Comisiei, deputatul Daniel Buda, infractiunile de omor nu vor mai fi prescrise.

"Am discutat astazi modificarea Codului penal sub aspectul imprescriptibilitatii infractiunii de omor. Este o lege foarte importanta si aceasta lege face ca, practic, toate infractiunile de omor contra pacii si omenirii sa fie imprescriptibile. Altfel spus, daca o infractiune de omor nu a fost urmarita si judecata intr-un termen de timp, inainte raspunderea penala se prescria pentru cel care a savarsit aceasta fapta. Iata ca prin aceasta modificare adusa in sedinta Comisiei juridice de astazi, practic, aceste infractiuni nu se prescriu", a declarat Buda.

Retail jobs

Modificarea adusa Codului penal se refera si la faptele de omor petrecute in timpul Revolutiei. "Inclusiv faptele de omor petrecute in timpul Revolutiei vor deveni imprescriptibile", a adaugat Buda, citat de antena3.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.