Cateva sute de revolutionari s-au adunat, marti, in Piata Victoriei, pentru a cere anularea legii prin care le sunt retrase indemnizatiile. Oamenii s-au adunat in zona Muzeului Antipa si cer schimbarea Guvernului. Ei reclama ca guvernantii "au distrus tara", "le-au taiat salariile profesorilor", dovedindu-se a fi "cea mai proasta guvernare".

Cum a mai fost cazul la protestele revolutionarilor recente, pe 8 decembrie si pe 13 decembrie, cei adunati sa condamne Guvernul au ajuns sa se imbranceasca cu jandarmii.

La un moment dat, protestarii au incercat sa rupa cordonul de ordine si sa iasa din perimetrul impus pentru actiune, astfel ca jandarmii au fost nevoiti sa intervina pentru restabilirea ordinii, relateaze MEDIAFAX.

Revolutionarii cer continuitate in ceea ce priveste acordarea indemnizatiei, amenintand ca daca vor pierde acest drept si daca nu vor fi primiti de premier vor recurge la ample actiuni de protest.

  • Sedinta solemna in Parlament pentru revolutionari

Senatorii si deputatii s-au reunit in plen sa comemoreze victimele comunismului, dar si sa celebreze victoria Revolutiei. La eveniment au primit aprobare sa asiste si peste 70 de membri ai asociatiilor de revolutionari, relateaza realitatea.net.

Guvernul nu va acorda anul viitor cupoanele sociale abia introduse cu noua lege a educatiei, destinate familiilor cu venituri reduse care au copii prescolari, va sista indemnizatiile pentru revolutionari si va limita reducerile de tarife si gratuitatile la transport, releva un document guvernamental.