Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Structura Centrala si Biroul Teritorial Buzau au desfasurat o actiune in vederea depistarii mai multor inculpati, cercetati de catre autoritatile judiciare franceze, sub aspectul savarsirii infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, fraude cu carti de credit si trafic de persoane.

Intre 6 si 7 decembrie au fost efectuate 17 perchezitii domiciliare, pe raza municipiilor Bucuresti (10), Bacau, Ilfov, Targoviste si in judetele Buzau (3) si Dolj, se comunica pe site-ul DIICOT.

Actiunea a fost declansata in cooperare cu autoritatile judiciare din Rodez si Nancy, Franta, DIICOT primind mai multe cereri de asistenta judiciara internationala, in vederea tragerii la raspundere penala a inculpatilor aflati pe teritoriul statului roman. Autoritatile franceze cercetau grupul infractional pentru un prejudiciu in valoare de 500.000 de euro.

Falsificatorii achizitionau produse de lux folosind carduri bancare inscriptionate cu date obtinute fraudulos.

De asemenea, este vizata activitatea infractionala a unei grupari specializata in traficul de persoane, care proceda la recrutarea persoanelor de sex feminin din Romania si obligarea acestora la practicarea prostitutiei pe teritoriul statului francez si in Germania.

Cu aceasta ocazie au fost puse in executare 6 mandate europene de arestare emise de catre autoritatile judiciare franceze.