Centrul Cultural Petre Tutea, "un centru cultural studentesc ce functioneaza in Bucuresti si are o vechime de zece ani", dupa spusele lui Mihai Petrescu, organizeaza in zilele de sambata, 5 noiembrie, si duminica, 6 noiembrie, "Serile de arta medievala Craii de la Curtea Veche".

Acest centru cultural organizeaza evenimente si in tara, la Turnu Severin, Sighisoara, Medias, iar din acest an se ocupa si de Serile de arta medievala ale Cetatii Sucevei. Serile de arta medievala vor avea loc la Palatul Voievodal Curtea Veche, langa Hanul lui Manuc si biserica Sfantul Anton. Manifestarea a fost organizata prima data acum doi ani, si are loc de doua ori pe an, primavara si toamna.

Manifestarea este deschisa atat artizanilor si artistilor amatori, cat si publicului larg caruia ii sunt propuse: concerte de muzica medievala, scenete si animatie pentru copii, Comedia dell'arte, spectacole folclorice, dansuri traditionale, expozitii, conferinte publice pe teme si de istorie si literatura veche.

Acest proiect cultural este conceput spre a initia organizarea, prin atragerea de fonduri si sustinere mediatica, a unei tabere permanente de igienizare si conservare a ansamblului istoric Palatul Voievodal Curtea Veche prin angrenarea de tineri voluntari. Nu vor lipsi proiectiile multimedia, expozitiile de caricatura realizate in aceste doua zile, nu vor lipsi armurierii, vrajitoarele, menestrelii, sanzienele, jongleurii, vanzatorii de leacuri miraculoase, dar si hoti si talhari care jefuiesc personajele medievale.

"Scopul acestui eveniment este de a anima aceasta locatie centrala in care exista un potential cultural care trebuie cunoscut, si, de asemenea, dorim sa atragem in acest proiect artistii amatori, care, prin aceste Seri medievale, pot fi cunoscuti de catre publicul larg", a spus Mihai Petrescu.