Cele 11 nave nu pot inainta pe fluviu din cauza nivelului scazut al Dunari, potrivit sefului Biroului pentru Siguranta Navigatiei din cadrul Capitaniei Drobeta Turnu Severin, Marinica Genovu, transmit corespondentii MEDIAFAX.

"Debitul Dunarii la intrarea in tara este de 2.500 de metri cubi pe secunda, situat sub media multianuala pentru aceasta perioada a anului, care este de 3.800 de metri cubi pe secunda. La acest debit scazut se adauga si lipsa precipitatiilor din ultima perioada, care face ca navele sa intampine dificultati pe fluviu", a declarat Marinica Genovu.

Potrivit aceleiasi surse, cele mai mari probleme pe Dunare se inregistreaza la Turnu Magurele, iar in aceste conditii navele care ajung in apropiere de Drobeta Turnu Severin fie stationeaza, fie descarca incarcatura si pornesc mai departe.

O situatie similara este si la Bechet (Dolj), unde sunt blocate in port sase convoaie de barje.

Convoaile nu au mai putut inainta din cauza nivelului scazut al Dunarii, conform purtatorului de cuvant al Politiei de Frontiera Dolj, Veronica Constantin,

La Bistret, un impingator cu doua barje a ramas blocat intr-un banc de nisip, pe Dunare, din cauza nivelului scazut al apei.

Reprezentantul Politiei de Frontiera Dolj a precizat ca la fata locului vor fi aduse mai multe utilaje care vor incerca sa remorcheze impingatorul.