Alimentele cu calorii negative pot accelera metabolismul sau mobiliza grasimile din depozite, facilitand scaderea tesuturilor adipoase, contin vitamine, fibre si confera senzatia de satietate dupa ingestie.

Fructele acrisoare

Toate fructele acrisoare sau cele “verzi” au foarte putine calorii, contin o cantitate ridicata de vitamine si pot fi considerate ca facand parte din lista “alimentelor cu calorii negative”. Aceste fructe pot fi reprezentate de: fructe necoapte, citrice, fructe “romanesti” acrisoare ca prunele, merele, gutuile, caisele, piersici, struguri, corcoduse, fructe de padure etc.

Fructele se mananca intr-o masa separata, si nu ca desert. Nu exista o limita a numarului de fructe consumate pe zi.

Cerealele integrale

Cerealele integrale au putine calorii, dar foarte multe fibre. Ne referim doar la acele cereale obtinute prin zdrobirea bobului, care se gasesc in comert simple sau sub forma de musli. Cerealele expandate isi pierd mult din proprietati, precum si din vitaminele continute.

Cerealele integrale contin glucide cu absorbtie lenta care asigura un plus de energie pentru cateva ore de la ingestie si protejeaza secretia de insulina. Au un continut foarte ridicat de fibre, de aceea trebuie consumate cu multe lichide. Cand fibrele se umfla dau senzatia de “satul”, astfel ca nu puteti consuma foarte multe. Sunt indicate in special in prima jumatate a zilei pentru ca sunt energizante.

Iaurtul

Iaurtul natural, fara aditivi si fara zaharuri (cititi eticheta) este un aliment foarte sanatos, contine foarte putine calorii, cateva grasimi bune si regleaza tranzitul intestinal.

Citeste articolul integral in Healthy.