Actorul american a interpretat rolul magnatului din industria petrolului J.R Ewing in acest serial care descrie viata unei familii bogate din statul Texas si afacerile corupte prin care aceasta si-a cladit un veritabil imperiu, informeaza MEDIAFAX citand torontosun.com.

Hagman a declarat pentru Fairfield City Champion ca a fost surprins de succesul la nivel mondial pe care l-a avut serialul Dallas (o audienta globala de peste 100 de milioane de telespectatori si 13 sezoane), mai ales ca a fost difuzat si Romania de dinainte de '89.

"Romania a difuzat Dallas pentru a incerca sa arate cat de corupt este sistemul american, insa efectul a fost cel contrar, pentru ca romanii l-au ucis pe Ceausescu, care era dictator, cu 500 de focuri de arma. Ei (n.r. romanii) doreau toate acele lucruri si nici macar nu stiau ca ele exista", a declarat Hagman.

"El, (n.r. Ceausescu) le-a aratat cat de decadenti suntem, iar ei (n.r. romanii) au spus "si noi vrem asa ceva", a adaugat actorul.

In Romania, serialul a avut varful de audienta in mijlocul anilor 1980 si cu toate ca Hagman a exagerat, nu e de trecut cu vederea impactul pe care l-a avut acest serial asupra mentalitatii romanilor, de la bancurile cu Bobby si Pamela, la discutiile despre petrol si mari magnati, scrie Cinemarx.ro.