Asta in conditiile in care Romania ocupa o pozitie fruntasa la consumul de alcool in Europa, locul 11. Romanul bea anual 7 litri de spirtoase pe cap de locuitor (fara bere si vin), in timp ce consumul anual de bere in Romania este de 60 litri pe cap de locuitor. La un asemenea consum masiv de bautura, e clar ca soferilor romani, iubitori de tarie sau de vin, le lipseste ceva, la categoria servicii. Ceva ce cehii din Praga au deja. Un soi de serviciu de taximetrie pentru sofer si masina sa, astfel incat amandoi, si soferul si masina, sa ajunga in siguranta acasa, fara sa riste amenzi, ridicarea carnetului ori accidente!

Republica Ceha se afla in fruntea tarilor care pun foarte mare accent pe respectarea legislatiei rutiere, avand toleranta zero fata de condusul in stare de ebrietate. Cehia se afla, de asemenea, in fruntea clasamentului la consumul de bere, cu aproximativ 160 de litri pe cap de locuitor in fiecare an. Puneti aceste lucruri cap la cap si ce reiese? Saptamanalul praghez "Prague Post"a cautat o solutie pentru aceasta dilema: cum sa petreci o seara de neuitat la restaurant, fara sa te abtii de la nimic, si, in acelasi timp, sa ajungi in siguranta si fara stres acasa. Si a gasit raspunsul: un interesant serviciu de taximetrie - Drink S.O.S.

Iata un posibil scenariu: ai iesit in oras si ai baut prea mult ca sa mai poti conduce in siguranta. Ai putea chema un taxi ca sa te duca acasa, dar apoi va trebui sa recuperezi masina a doua zi. Aceasta optiune este de cele mai multe ori si singura la indemana celor aflati in aceasta situatie si care nu aleg varianta riscanta de a se urca la volan cu alcool in sange. In schimb, cehii, mai exact locuitorii Pragai, pot suna la Drink S.O.S.. Cel care a chefuit mai mult si apeleaza la serviciile acestei firme va fi condus acasa, chiar in autoturismul pe care nu il mai poate conduce.

Dupa ce serviciul a fost apelat, in aproximativ 20 de minute soseste, la locul stabilit, o echipa de doi soferi cu o masina proprie. Unul dintre acestia il va conduce acasa pe cel care a baut peste masura, chiar cu masina acestuia. Omul va reveni acasa cu masina personala, dar pe scaunul din dreapta. Al doilea membru al echipei va insoti autoturismul pana la destinatie, pentru a-l recupera pe soferul de inchiriat.

La Praga, serviciul Drink S.O.S. costa 30 coroane kilometrul, cam un euro pe kilometru. Este putin mai mult decat ar costa acolo un taxi obisnuit, dar soferului ametit i se ofera sansa de a vedea orasul dintr-o perspectiva neobisnuita: de pe scaunul din dreapta, sau de pe bancheta din spate. Tot ce trebuie sa-si aminteasca clientul este numarul de telefon de la acesta companie neobisnuita, dar si adresa de acasa. La Bucuresti, nu exista un asemenea serviciu, desi cererea pare a fi uriasa. Aviz investitorilor in cautare de idei de afaceri cu profit garantat!