In perioada 2007 - 2008, Gavrila, in calitate de consilier superior la ANAF a pretins si primit suma de 120.000 de euro, intre 7.000 si 10.000, lunar de la Antonello Celestini, potrivit referatului prin care procurorii DNA au cerut arestarea preventiva a lui Gavrila si a lui Marius Catalin Stancescu, obtinut de MEDIAFAX.

Intr-o prima discutie, Gavrila ii confirma lui Celestini ca l-a ajutat de fiecare data folosind expresia "ca te-am ajutat de fiecar data super rezonabil".

In replica, Celestini i-a raspuns: "Pai, nu degeaba, da a fost super rezonabil".

In contextul discutiei, Nicolae Gavrila i-a reprosat martorului - denuntator ca acesta nu i-a remis o suma importanta de bani pentru o alta interventie pe care acesta ar fi facut-o in interesul denuntatorului.

Facand referire la sumele pe care le-a dat anterior inculpatului Gavrila, Celestini ii aminteste acestuia ca in trecut au colaborat adresandu-i-se: "Noi am facut o treaba luna de luna si eu m-am tinut de promisiune, tu te-ai tinut de promisiune, adica nu s-au oprit conturi, ai primit banii".

Gavrila confirma cele spuse de Celestini, recunoscand ca l-a ajutat pe acesta, se arata in referat.

Deoarece Gavrila a continuat sa fie nemultumit, Celestini i-a raspuns ca, de fapt, nu l-a ajutat pe el persoanl ci firma SC galaxy Tobacco si ca pentru fiecare luna si-a luat banii.

Intr-o alta discutie, din 10 noiembrie 2010, Gavrila ii spune lui Celestini: "Ti-am rezolvat de fiecare data cand ai venit la mine, ti-am rezolvat... nu te-am santajat cu nimic, n-am zis «Ba, da! Fa! Da, fa!» Nu, niciodata".

La randului lui, Celestini ii reaminteste cu Gavrila ca de fiecar data, pentru rezolvarea problemei, i-a dat sume de bani, lucru confirmat de acesta din urma: "eu stiu ca mi-ai dat intotdeauna".

Intr-o alta discutie, din 23 noiembrie 2010, suparat de alte sume pretinse de Nicolae Gavrila, Celestini ii reproseaza acestuia ca in problema opririi conturilor nu a facut nimic si ca a luat banii degeaba.

Gavrila a recunoscut ca a luat banii, dar ca nu a luat pentru el : "Dar nu am luat pentru mine", se arata in referatul intocmit de procurorii DNA.


Curtea de Apel Bucuresti a emis mandate de arestare preventiva, pentru 29 de zile, pe numele consilierului superior Adrian Gavrila si a avocatului Marius Stancescu, sub acuzatia de trafic de influenta, judecatorul admitand propunerea procurorului Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).