• Cum putem combate si/sau evita tulburarile digestive dupa Sarbatori?

- Nu consumati alcool pe stomacul gol;
- Consumati intotdeauna inainte de mese antre-uri dietetice, din somon sau alte preparate din peste, icre, muraturi si legume;
- Consumati intre masa de pranz si masa de dupa-amiaza sau cina o salata din 5 legume si o salata din trei fructe, la interval de cel putin o ora intre gustari si mese;
- Mancati cel putin o supa pe zi;
- Mancati incet, lent, nu va grabiti, nu infulecati, caci astfel veti ingreuna digestia si vor aparea arsurile la stomac si tulburarile de digestie, balonari, dureri de burta;
- Preparati termic alimentele, suficient de bine cat sa eliminati riscul de toxiinfectii alimentare. Prin preparare termica suficienta sunt omorate miicroorganismele daunatoare;
- Consumati in fiecare dimineata un iaurt si un bol de cereale cu lapte;
- Mancati desertul la o ora dupa masa, niciodata imediat dupa;
- Odihniti-va pe partea stanga, astfel reduceti riscul refluxului gastro-esofagian;
- Beti dupa fiecare masa doua-trei pahare cu apa, in decurs de jumatate de ora (sau de alte lichide, de preferabil ceai, nu sucuri sau alcool).
- Procurati din timp medicamente necesare. Va sugeram sa cititi articolul: Trusa de sanatate pentru Sarbatori.

  • Cum scapam de mahmureala?

Pentru a evita mahmureala se recomanda:
- Sa beti multe sucuri naturale sau apa plata intre paharele de alcool;
- Sa nu consumati alcool pe sotmacul gol;
- Sa beti rar;
- Sa nu beti mai mult de doua tipuri de bauturi, recomandabil este un singur fel;
- Sa incercati sa nu depasiti doua pahare intr-o ora;
- Incercati sa beti bauturi naturale, cele din comert contin substante chimice care va pot produce mult rau;
- Mancati gustari mici si dese;
- Incercati sa dormiti atunci cand vedeti ca nu va simtiti bine de la alcool. Adesea dupa un somn lung mahmureala nici nu mai apare;

Sursa: Healthy.ro.