Prima reuniune a miscarii Europeni pentru Italia va avea loc sambata, la Milano. Organizatia are deja 600 de membri, avand sedii si la Genova, Torino si Rom, relateaza MEDIAFAX.

"Dorim sa le explicam conationalilor nostri ca cetatenii statelor UE au dreptul la vot in alegerile locale. Vom incepe cu romanii, dar ideea este de a extinde initiativa catre alte comunitati, spre exemplu catre polonezi si moldoveni", explica Marian Mocanu, un membru al noii miscari politice.

  • Nu toti romanii sunt romi si nu toti romii sunt romani

"Putini europeni stiu ca pot vota in alegerile locale din Italia. Noi dorim sa ii incurajam sa voteze, pentru ca aceasta este modalitatea de accelerare a integrarii, de prezentare a cererilor noastre, de rezolvare a problemelor, probleme care se adreseaza tuturor milanezilor - casa, munca, siguranta", a adaugat acesta.

Referindu-se la situatia romilor din Italia, Marian Mocanu a precizat ca nu toti romanii sunt romi si nu toti romii sunt romani. "Subiectul trebuie abordat la nivel european, nu poate crede nimeni ca un singur oras are posibilitatea de a rezolva o astfel de problema complexa. In Europa exista libera circulatie a persoanelor, prin urmare expulzarea unor cetateni europeni pentru ca sunt de etnie roma este de neconceput".