Organizatia Mondiala a Sanatatii si GlaxoSmithKlinein lupta impotriva mortalitatii infantile, in scopul salvarii vietii a trei milioane de mame si a sapte milioane de copii, pana in 2015.

In cadrul programelor derulate, OMS mentioneaza bolile care provoaca cele mai multe decese in randul copiilor: Malaria - boala ce afecteaza 500 de milioane de oameni, majoritatea fiind copii mici din Africa, unde, anual mor un milion de micuti. In acest sens, GSK a investit peste 300 de milioane de dolari pentru a dezvolta vaccinul candidat impotriva malariei, lansand, totodata, strategia denumita "inovatie deschisa", care include punerea la dispozitia cercetatorilor din intreaga lume a 13.500 de compusi impotriva malariei, care ar putea fi folositi la dezvoltarea unor tratamente noi, relateaza MEDIAFAX.

HIV/SIDA, este o alta boala fatala copiilor. In prezent, GSK investigheaza un vaccin combinat heptavalent (pentru meningita Neisseria de tip C, gripa, tulpini de virus gripal de tip B, difterie, hepatita B, tetanus, pertussis si poliomielita). Prin reducerea numarului de injectii, confortul micutilor pacienti si nivelul de protectie obtinut printr-o complianta mai buna la tratament creste", precizeaza compania.

De luat in seama sunt insa si alte boli rare, precum distrofia musculara Duchenne, o boala neuromusculara a copilariei, debilitanta, severa, care afecteaza unul din 3.500 de nou nascuti baieti. Acesti pacienti sufera de pierderea progresiva a puterii musculare, ajungand deseori in scaunul cu rotile inainte de a implini 12 ani, iar majoritatea decedeaza la maturitatea timpurie din cauza insuficientei respiratorii si cardiace.

  • Peste 500.000 de femei mor anual in timpul sarcinii

Pentru protejarea sanatatii femeilor, activitatile de cercetare si dezvoltare ale GSK vizeaza produse destinate tratamentului cancerului ovarian, fiind in curs mai multe activitati de cercetare pentru descoperirea unor tratamente pentru cancerul mamar. Pe de alta parte, GSK sustine in Vietnam un proiect pentru formarea moaselor pentru ca si zonele rurale sa beneficieze de serviciile de ingrijire materna.