Administratorul si directorul comercial al firmei au fost arestati preventiv in data de 19 octombrie, iar in cazul directorului general procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti au dispus miercuri punerea in miscare a actiunii penale. Tribunalul Bucuresti urmeaza sa decida astazi daca si directorul general va fi arestat preventiv pentru 29 de zile, potrivit MEDIAFAX.

Cei trei sunt acuzati de detinere sau orice operatiune privind circulatia substantelor si preparatelor toxice si foarte toxice fara drept, poluare prin evacuare cu stiinta in apa, in atmosfera sau pe sol a unor deseuri sau substante periculoase, neluare sau nerespectarea masurilor obligatorii in desfasurarea activitatilor de colectare, tratare, transport, valorificare si eliminare a deseurilor periculoase, incalcarea legislatiei privind regimul deseurilor si fals in declaratii.

Tone de deseuri periculoase descoperite in Ialomita

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti au stabilit ca directorul general si directorul comercial ai societatii P.I. SRL l-au ajutat pe administratorul firmei sa depoziteze, in perioada 2009-2010, aproape 2.300 de tone de deseuri periculoase, printre care si 60 de kilograme de mercur, in diverse locuri din Bucuresti si din judetele Ilfov si Ialomita, in curtile unor imobile de locuit si in spatiile detinute de anumite societati care nu erau insa autorizate pentru aceasta activitate.

Cei trei au obtinut aprobare de la autoritatile de protectie a mediului pentru activitati de colectare, transport si depozitare a deseurilor periculoase in baza unor date false.

"Mentionam ca pentru a castiga increderea generatorilor de deseuri periculoase, societatea P.I. S.R.L. folosea sloganul «prin noi natura renaste»", au mentionat procurorii.