Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Mures, Livia Popa, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX ca agresorul, un tanar de 18 ani, l-a atacat pe vanzatorul de la benzinarie in cursul noptii, cu un topor, dandu-i trei lovituri la cap si incercand sa ia banii din casa de marcat.

"Agresorul, un tanar de 18 ani, a oprit la benzinarie cu un autoturism cu numere straine. L-a atacat pe vanzator cu toporul, dandu-i trei lovituri in zona capului si incercand sa ia banii din casa de marcat, dupa care a fugit. Victima a ajuns la SMURD, cu traumatism cranio-cerebral. Agresorul, dupa atacul asupra vanzatorului, un barbat de 33 de ani, din Balauseri, a fugit, s-a dus pe un camp, in apropierea unei linii ferate si a schimbat numerele masinii, dar a fost prins la scurt timp", a spus Popa.

Potrivit unor surse medicale, in cursul noptii, victima a fost stabilizata.

  • Tanarul a fost retinut pentru 24 de ore, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat de presa transmis de Inspectoratul de Politie Mures, joi seara, in jurul orei 20.30, Politia a fost sesizata prin apelul de urgenta 112, despre faptul ca la o statie de combustibil situata pe DN 13 European 60, in comuna Balauseri, vanzatorul a fost agresat.

Din primele date reiesea ca un barbat necunoscut a coborat dintr-un autoturism cu numere straine, a intrat in interiorul statiei unde a agresat vanzatorul, dupa care a plecat.

Din investigatiile politistilor a reiesit ca agresorul, dupa ce a plecat din statie, a oprit in apropierea liniei ferate, unde a schimbat numerele de inmatriculare straine cu unele de Romania si apoi a plecat spre Targu Mures.

In urma verificarilor, politistii au stabilit ca autoturismul fusese vandut de mai mult timp unei persoane din comuna Craciunesti, politistii reusind sa identifice autoturismul in curtea unei locuinte din comuna Craciunesti, sat Nicolesti, judetul Mures.

"In urma cercetarilor s-a stabilit ca fiul noului proprietar al autoturismului, F.S., de 18 ani, s-a deplasat, joi seara, in comuna Balauseri, a patruns in statia de combustibil, l-a agresat pe vanzator, aplicandu-i trei lovituri cu un topor in zona capului, incercand totodata sa sustraga banii din casa. Nu a reusit, a parasit statia, urcandu-se in autoturism, s-a deplasat la domiciliul sau aflat la aproximativ 20 de kilometri, unde a fost gasit si retinut de politisti", se arata in comunicat.

Vanzatorul de 33 de ani, din Balauseri, a fost transportata la SMURD Mures pentru acordarea de ingrijiri medicale.

"Fata de agresor, procurorul din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Mures a dispus retinerea pentru 24 de ore, urmand sa fie prezentat instantei cu propunere de arestare pentru comiterea infractiunilor de tentativa la omor si tentativa la talharie", se mai arata in comunicat.