Femeia care a ajuns la spital cu fractura la nivelul coloanei vertebrale lombare a fost operata, iar medicii cred ca ar putea scapa fara sechele dupa o perioada de recuperare, a declarat, luni, agentiei MEDIAFAX, purtatorul de cuvant al Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti, Bogdan Popescu.

"Tanara a fost operata luni. Medicii au reusit sa fixeze vertebrele fracturate si sa decomprime maduva spinarii, dar au constatat ca la impactul cu apa s-au rupt niste ligamente si ca exista o leziune la nivelul partii terminale a maduvei spinarii", a spus medicul Bogdan Popescu.

El a adaugat ca dupa operatie femeia va avea niste deficiente neurologice, care ar putea fi recuperate in viitor.

Femeia (in varsta de 26 de ani), care facea parte din prima echipa care a participat la eveniment, a sarit de la o inaltime de sase metri.

"Doua persoane au fost ranite in cazul competitiei din Capitala. Un barbat care avea traumatism cranio-cerebral minor si traumatism de coloana cervicala a refuzat internarea, fiindu-i montat un colier cervical", a declarat purtatorul de cuvant al Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti.

Femeia a suferit o fractura la nivelul coloanei vertebrale lombare. Ea va fi operata luni. Medicii spun ca tanara ar putea ramane pe viata intr-un scaun cu rotile.

In competitie au fost acceptate numai aparate de zbor de constructie proprie si care sa poata fi impinse din spate de echipa. Echipa era formata din 4 membri, toti mai mari de 18 ani.

Duminica a fost cea de-a treia editie Flugtag, evenimentul fiind organizat de Red Bull.