Zece dintre cele doisprezece persoane cercetate intr-un dosar de camatarie, au fost arestate, vineri seara, de magistratii Tribunalului Dolj, intre acestea aflandu-se doi politisti si un jandarm din judetul Olt.

Magistratii au dispus emiterea mandatelor de arestare pentru 29 de zile pe numele a zece persoane: Constantin Enache, zis "Mafiotul", Monica Eugenia Radu, zisa "Jeni", Iancu Stancu, Tomi Danut Tudor, zis "Ion Tiganu", Marin Stoiculescu, zis "Sever", Stefan Marius Dinca, zis "Lari", Adrian Motog, Ioan Cornel Cosma, zis "Nelu" (jandarm in cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Olt), Claudiu Laurentiu Gabriel Pata si Marius Veteanu, ultimii doi angajati in cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Olt, potrivit MEDIAFAX.

Unul dintre politistii din Olt, Marius Veteanu, lucreaza la Detasamentul de Interventie Rapida, iar cel de-al doilea, Claudiu Pata, ar fi fost mutat disciplinar din cadrul aceleiasi structuri a Politiei Judetene la un post comunal.

  • Cum actiona gruparea?

Pentru atragerea victimelor, liderul gruparii Constantin Enache, zis "Mafiotul", le promitea oamenilor acordarea de imprumuturi fara garantii si cu dobanda avantajoasa, respectiv 10-20 la suta pe luna. Dupa contractarea imprumutului, dobanzile pretinse ajungeau insa la 100-300 la suta pe luna.

De asemenea, victimele erau constranse sa intocmeasca inscrisuri olografe din care sa rezulte ca au imprumutat sume mult mai mari sau sa incheie acte notariale, respectiv contracte de imprumut sau de vanzare - cumparare. Astfel, membrii grupului infractional au deposedat mai multe victime de bunurile mobile si imobile aflate in proprietatea acestora sau a unor rude apropiate.