Potrivit sefului INSEMEX Petrosani, Constantin Lupu, din raport reiese clar faptul ca a fost vorba despre un incendiu, si nu despre o explozie.

"Cu certitudine la Maternitatea Giulesti a izbucnit un incendiu, nu a fost o explozie. Alte amanunte despre raport nu pot sa va furnizez. Expertiza a fost trimisa Parchetului General pentru a fi studiata de procurori. Acestia ar putea sa mai solicite lamuriri legate de raportul pe care l-am transmis. Oricum va dura mult pana il vor parcurge deoarece este complex", a declarat vineri Constantin Lupu, potrivit MEDIAFAX.

In data de 21 august, incubatoarele, cablurile, prizele si toata aparatura existenta in salonul de Terapie Intensiva din Maternitatea Giulesti au fost transportate cu doua camioane ale Jandarmeriei la Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Securitate Miniera Petrosani pentru expertiza, intr-o incapere a INSEMEX fiind refacuta, la dimensiuni reale, incaperea de la Maternitatea Giulesti.

Potrivit lui Lupu, in timpul expertizei, specialistii au facut o multime de simulari ale posibilelor cauze care ar fi putut duce la producerea tragediei in urma careia au murit sase bebelusi nascuti prematur, iar alti cinci au fost grav raniti.

A mai murit un bebelus de la Maternitatea Giulesti