"Prin noua lege se va asigura ca structura de clasificare salariala este simplificata, iar platile vor fi legate in principal de responsabilitatile la locul de munca si de calificare. Noul sistem de salarizare va fi evaluat in raport cu salariile din sectorul privat, printr-un studiu al salariilor, pentru a se asigura ca salariile din sectorul public sunt in general aliniate la conditiile actuale de pe piata muncii, in limita constrangerilor", se arata in memorandumul tehnic atasat scrisorii suplimentare de intentie la acordul cu FMI, in care noua lege a salarizarii unitare ocupa un capitol aparte si detaliat la sectiunea "conditionari".

Legea va introduce o limita de 30% a cheltuielilor de personal, altele decat cele cu salariile fata de totalul cheltuielilor de personal, si va limita sporurile individuale pentru personalul civil, platile de "stimulente" urmand sa fie tratate ca sporuri, relateaza MEDIAFAX.

totodata, Guvernul a promis FMI ca nu va trimite Parlamentului modificarile la Legea salarizarii inainte de a primi avizul institutiei internationale si al Comisiei Europene, modificarile urmand a fi adoptate pana la sfarsitul lunii octombrie.

  • Scrisoarea suplimentara la acordul cu FMI a fost aprobata de Guvern

Documentul a fost convenit cu expertii Fondului Monetar International in urma misiunii de evaluare a FMI din perioada 26 iulie-4 august, pentru eliberarea celei de-a sasea transe din imprumut, in valoare de peste 900 milioane de euro.

Romania are un acord de finantare externa cu FMI, UE si alte institutii financiare internationale, in suma totala de aproximativ 20 miliarde euro.