Procurorii DIICOT - Structura Centrala au destructurat un grup infractional organizat, format din 7 inculpati, cetateni romani si turci, specializat in traficul de droguri pe relatia Turcia-Bulgaria-Romania, a anuntat Directia prin intermediul unui comunicat de presa.

"Membrii gruparii aduceau periodic din Turcia cantitati cuprinse intre 6 si 10 kg. de heroina, drogurile fiind destinate comercializarii pe teritoriul Romaniei sau Germaniei. Drogurile erau disimulate in torpedoul unui autoturism si transportate din Turcia in Romania de catre inculpatii M.N., de 24 ani si B.A., de 47 ani, ambii din Buzau, iar in Romania erau preluate de catre M.V.G., liderul din Romania al gruparii si B.E.I., de 29 ani, din Lugoj, Judetul Timis, R.I. de 56 ani, din Bucuresti si C.M., de 40 de ani, cetatean turc, cu resedinta in Romania. (...) Valoarea de piata a cantitatii de 10 kilograme de heroina depaseste suma de 150.000 euro ", se arata in comunicatul DIICOT.

Conform imaginilor DIICOT, B.E.I, despre care se spune ca este Birgian Emilian Ioan, nepotul Patriarhului Daniel, a fost retinut de politistii de la "Crima Organizata" in momentul unei tranzactii, scrie Adevarul.ro. "Trebuia sa iau drogurile care sunt in plasa", le-a spus acesta anchetatorilor. In plasa despre care vorbea B.E.I. au fost descoperite cinci calupuri de heroina invelite in scotch.

Potrivit Adevarul.ro, reteaua din care facea parte si Birgian ar fi legata de reteaua interlopului "Mielu", care aducea heroina din Turcia. Totodata, Birgian Emilian Ioan este nepotul Patriarhului Daniel, tatal Preafericitului fiind frate cu bunicul arestatului, motiv pentru care lugojeanul de 29 de ani se mandrea cu unchiul sau ori de cate ori avea ocazia, au confirmat mai multe surse pentru PRESSALERT.ro. De altfel, tatal lui Birgian a luat pozitie publica de sustinere a Patriarhului Daniel in conflictul acestuia cu fratele pe tema mostenirii.

Arestatul B.E.I. este si ginerele fostului primar PSD din Criciova, Ion Viorel Petrovici, cunoscut de toata lumea ca si “Coco”, care a fost suspendat din functie dupa ce a fost condamnat definitiv la doi ani de inchisoare pentru abuz in serviciu, mai scrie PRESSALERT.ro.

Chiar daca arestarea a avut loc in urma cu mai bine de o saptamana de abia acum procurorii au dat primele informatii despre anihilarea acestei retele. Pana in prezent, la propunerea procurorilor D.I.I.C.O.T., instanta de judecata a dispus arestarea preventiva a celor 6 inculpati.

Cauza a fost instrumentata impreuna cu ofiteri de politie din cadrul I.G.P.R. - D.C.C.O. si cu autoritatile judiciare bulgare si continua in vederea documentarii intregii activitati infractionale si tragerii la raspundere penala a tuturor persoanelor implicate in savarsirea acestor fapte, se mai arata in comunicatul DIICOT.