• Cauzele migrenelor
Migrenele pot fi determinate de activitatile solicitante de zi cu zi, probleme hormonale, depresii, stres, oboseala si emotii puternice.
O alta cauza frecventa este lipsa somnului, media de somn necesara pentru a asigura sistemului nervos odihna de care are nevoie fiind de 7-8 ore pe noapte. Totodata, aerisirea camerei, consumul unui pahar cu lapte si evitarea situatiilor neplacute inainte de culcare, reduc riscul aparitiei migrenelor cu 30%.

  • Sfaturi pentru combaterea migrenelor

Un dus sau o baie calda cu saruri de relaxare pot ajuta de asemenea la prevenirea durerilor de cap, fiindindicate si masajele usoare ale tamplelor si zonelor dureroase. Daca sunteti la birou sau in orice alt loc care nu va permite utilizarea dusului, incercati sa puneti o compresa rece pe frunte. In scurt timp, veti simti cum durerea se diminueaza.

Un alt remediu la indemana este cofeina. Un studiu efectuat pe un esantion de 301 persoane care sufereau de migrene in mod regulat, a relevat efectele benefice ale bauturii in ameliorarea acestor probleme. Mai mult, sub influenta cofeinei, procesul de absorbtie a medicamentelor analgezice este accelerat.

Nu toate remediile naturale de combatere a migrenelor au insa acelasi efect asupra tuturor. Astfel, este necesar sa incercati diverse remedii, pana gasiti solutia care vi se potriveste cel mai mult.

Aflati mai multe informatii pe acest subiect pe Healthy.