• Rompetrol Downstream, divizia de retail a Grupului Rompetrol in Romania, va opri, in noaptea de miercuri spre joi, intre orele 00:00-01:00, activitatea din statiile proprii de distributie carburanti, pentru a opera noile modificari legislative referitoare la cresterea TVA la 24%.
"In prezent, compania opereaza in Romania un numar de sase depozite de carburanti si 450 de puncte de distributie (statii proprii, Partener Rompetrol si Rompetrol Expres)", potrivit unui comunicat emis miercuri de companie.De asemenea, Rompetrol Downstream a mai informat ca va scumpi de la 1 iulie carburantii cu pana la 0,28 lei/litru.

  • Centrul comercial Vitantis Shopping Center si implicit retailerul Carrefour Vitantis aflat in aceeasi galerie comerciala, isi vor incheia activitatea in cursul zilei de astazi, incepand cu ora 21.00 pentru a face trecerea la noua valoare a TV-ului ce intra in viguare cu 1 iulie, informeaza compania.
  • Pentru actualizarea noii cote de TVA si adaptarea sistemului informatic, real,- Hypermarket va inchide cele patru magazine cu program non stop din Bucuresti pe data de 30 iunie ac.c la ora 22 :00, urmand ca acestea sa fie deschise pe data de 1 iulie la ora 09:00 dimineata. Magazinele din tara care au program 8:00-23:00 vor inchide in data de 30 iunie la orele 22 si vor deschide pe 1 iulie la orele 09:00.
Majorarea TVA pentru catalogul promotional al real,- Hypermarket aferent perioadei 1-14 iulie 2010 va fi suportata integral de catre companie, astfel incat clientii pot achizitiona produsele din acest catalog cu preturile neschimbate.

Vesti bune la raft:
  • METRO Cash & Carry Romania compenseaza marirea TVA prin acordarea unui discount de 4,04% din pretul produselor vizate. Oferta este valabila in perioada 1-14 iulie 2010, exclusiv pentru produsele promotionale cuprinse in cataloagele METRO, scrie Money.ro
  • Preturile din magazinul Ikea din Capitala precum si cele pentru 1.200 de produse comercializate in supermarketurile Billa nu se vor modifica, in conditiile majorarii TVA de la 19%, la 24% de la 1 iulie 2010, au anuntat reprezentantii celor doua companii. Compania Ikea Romania a decis sa suporte costurile provocate de modificarea TVA din resurse proprii.