• Cinci persoane au suferit arsuri in urma unui incident produs la o unitate militara din Mangalia
Cinci persoane de la o unitate militara din Mangalia au fost suferit arsuri, joi, dupa ce au fost improscate cu o substanta coroziva, a declarat directorul Serviciului Judetean de Ambulanta Constanta, Vasile Popescu. Acesta nu a putut preciza imprejurarile in care s-a produs incidentul, relateaza NewsIn.

Medicul coordonator a precizat ca victimele au fost transportate la unitatea de primiri urgente a spitalului din Mangalia. Una dintre acestea, aflata in stare mai grava, cu arsuri pe circa 20% din corp, a fost transportata catre Spitalul Judetean de Urgenta Constanta.

"In Mangalia, la o unitate militara unde se anuntase initial ca a fost o explozie, a fost vorba de o substanta coroziva, care s-a soldat cu cinci . Noi am raspuns la aceasta solicitare cu doua masini SMURD si trei masini ale Ambulantei. Dupa sosirea la locul evenimentului, victimele au fost transportate la UPU Mangalia, unde s-a facut o a doua evaluare. Una din victime este in stare mai mai grava, are arsuri pe aproximativ 20% din suprafata corporala. Este victima care de altfel a plecat la UPU din Constanta", a spus Popescu.

Reprezentantii din MApN au declarat ca incidentul a fost provocat de o scurgere de substante corozive ce proveneau de la o racheta navala. Incidentul a survenit in urma unui exercitiu.

  • Parchetul Militar va ancheta cazul

Un procuror militar s-a deplasat la Mangalia pentru a cerceta imprejurarile in care s-a produs incidentul de joi de la UM 02109, informeaza Parchetul General.

Cei sapte militari raniti sunt lt.comandor Augstin Vitulescu, lt.Florin Croitoru, maistru militar clasa a V-a Gabriel Andone si soldatii voluntari Florin Ghimbu, Valentin Voicu, Catalin Sararu si Ionut Dambu.