Astfel, Ministerul Sanatatii continua procesul de modificare a prevederilor legale privind judecarea cazurilor de malpraxis, dupa ce la sfarsitul lunii mai a propus reglementari noi pentru intarirea atributiilor comisiilor de monitorizare si competenta profesionala, dar si pentru solutionarea rapida a cazurilor de malpraxis, relateaza NewsIn.

La sfarstul lunii mai guvernul a aprobat proiectul de modificare a legii privind reforma in sistemul sanitar, potrivit caruia prejudiciile stabilite de comisiile de malpraxis ale directiilor de sanatate publica se vor putea rezolva pe cale administrativa, prin intelegere intre victima actului de malpraxis (sau a apartinatorilor acesteia) si furnizorul de servicii medicale.

De asemenea, se va putea realiza medierea dintre pacient si furnizorul de servicii medicale de catre mediatori specializati, la fel cu tendintele europene. Reprezentantii comisiei vor stabili circumstantele, cauzele, natura si intinderea prejudiciilor produse pacientilor, nu doar daca in cauza a fost sau nu o situatie de malpraxis, asa cum se intampla pana in prezent.